donderdag 22 april 2010

Orinoco-appel

De orinocco appel is de vrucht van een tropische plant uit de nachtschadefamilie, die nauw verwant is aan de lulo.

De ronde, behaarde vruchten zijn tot 10 centimeter groot en oranje of rood van kleur. Het vruchtvlees is geel en smaakt naar tomaat.

Teelt
De plant van de orinoco-appel heeft volle zon nodig. Een goede drainage is van essentieel belang op vruchtbare bodem. Vruchten rijpen ongeveer 8 weken na de bevruchting. In elk fruit zitten 800 tot 2.000 zaden. Zaden worden 2 dagen in de schaduw gelegd voordat ze worden gewassen en gedroogd in de zon. Ze ontkiemen binnen 15 tot 40 dagen.

Consumptie
De vruchten worden als handfruit gegeten of tot sap verwerkt.

Voedingsstoffen
Voedingswaarde orinoco-appel per 100 gram:
Eiwit: 0.6 g
Koolhydraten: 5.7 g
Vitamine A: 140 mcg
Thiamine (vitamine B1): 25 mcg
Nicotinezuur (vitamine B3): 500 mcg
Calcium: 12 mg
Fosfor: 14 mg
IJzer: 0.6 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten